Velkommen hos Værløse Ungdom

Værløse Badminton har cirka 250 ungdomsspillere i alderen 4 til 17 år fordelt på flere forskellige træningshold. Spillerne er opdelt efter niveau og alder. Alle spillere bliver tilbudt mindst to ugentlige træninger.

Herunder kan du danne dig et hurtigt overblik over ungdomsafdelingen, badminton i Værløse og meget mere. Brug pilene til at navigere frem og tilbage mellem de forskellige punkter.

Træninger

Hvor og hvornår spiller vi og hvilke hold kan jeg spille på?

Sæson 2023/2024

Vi har træning fra alle aldrer og niveauer. Vi har rigtig mange nybegynder, som begynder i alle aldrer løbende over hele sæsonen. Vi har pige træninger og drengetræninger og træning i Søndersøhallen. Generelt betales der for min. to træninger. Desuden er det også muligt at kombinere træningen, som man vil med de andre basistræninger (også dem i Søndersø og miniton om lørdagen). Ønsker man at deltage i flere end to træninger, så kan man også det, ved at give besked til ungdomvb@gmail.com. For at træne skal man registrere sig som prøvemedlem 0 kr. i tilfælde af aflysning. Herfra har man 3-4 gange for at se om det er noget for en. Når man har fundet ud af om det er noget – klikkes der på følgende link og betaler kontigent halvårligt her.

TRÆNINGSTIDER I VÆRLØSEHALLERNE

Miniton årgang 2013 og yngre: (drenge & piger) OPSTART DEN 19. AUGUST
Lørdag 3-10 år kl. 9.30-10.30. Træningen er med forældre.

U9/U11 – Årgang 2017, 2016, 2015, 2014, 2013: (drenge)

Basistræning for begyndere

Tirsdag kl. 16.30-17.30 og onsdag fra kl. 15.15-16.15, derudover er der også mandag kl. 15.00-16.00 i Søndersøhallen (drenge & piger)

Pigetræning U9/U11/U13 – Årgang 2017-2011: (piger)

Mandag kl. 15.30-16.30, onsdag kl. 15.15-16.15

U13 – Årgang 2012, 2011: (drenge)

Basistræning – tirsdag og torsdag kl. 15.15-16.30

U15 – Årgang 2010, 2009: (drenge)

Fællestræning – mandag kl. 16.30-18.00, tirsdag kl.16.30-17.45, torsdag kl. 16.30-18.00

U15/U17/U19 – Årgang 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005: (drenge & piger)

Fællestræning – mandag kl. 1630-18.00 og torsdag kl. 16.30-18.00

Se dine træningstider for begyndere i SØNDERSØHALLEN her:

U9/U11 – Årgang 2017, 2016, 2015, 2014, 2013: (drenge & piger)

Basistræning for begyndere mandag fra kl. 15.00-16.00

Du kan se hele træningsplanen her.

De fleste starter med at spille på vores miniton og forældre/barn hold om lørdagen eller kommer på basishold eller fællestræningshold. Det er vigtigt, at man som forælder selv tilmelder sit barn under https://værløsebadminton.dk/bliv-medlem/, så vi har kontaktoplysninger på barnet/forældre.

Klubbens trænere sørger løbende for at give spillerne præcis den træning og de udfordringer, som netop passer den enkelte spiller. Vurderer trænerne, at spilleren har interesse og potentiale for yderligere udfordringer, kan det være relevant at tilbyde træning på enten bobbel-, talent- eller elitetræning. Oprykning af spillere kan kun ske via trænerteamet.

Miniton

Miniton er badminton for 3-10 årige sammen med deres mor, far, bedsteforældre eller en anden voksen.

Minitontræningen foregår de fleste lørdage kl. 9.30 – 10.30 for de 3-7 årige og 10.30-11.30 for de 7-10 årige i Værløsehallerne. Man betaler pr. halvår til sammen for barn+1 forældre. Det er også muligt at kombinere den sene miniton træning med vores basistræning onsdag eller fredag, begge dage kl. 15.15-16.15 for drengene eller for pigerne som træner mandag og onsdag henholdsvis kl. 15.30-16.30 og 15.15-16.15. Her betaler man for to gange træning pr. halvår.

Både børn og forældre er aktive, når de går til Miniton. Med redskaber som balloner, fluesmækkere og miniketchere udvikler børnene hurtigt deres fornemmelse for spillet samtidig med, at de får rørt kroppen og styrket såvel koordination som balance- og koncentrationsevne.

Miniton har kørt i VB i flere sæsoner med stor succes. Det giver voksne og børn sjove timer sammen i hallen, og børnene bliver langt hurtigere fortrolige med ketcher og bold ved, at slag og bevægelser på banen leges ind i kroppen og bliver naturlige for barnet. Det er jo ofte sjovest at gå til en sport, hvor barnet hurtigt oplever fremskridt i de tekniske færdigheder.

Både voksne og børn deltager i lege og øvelser, og desuden bruges de voksne som ”kastere” af bolde og balloner i de forskellige øvelser. Det er derfor kun muligt at tilmelde sig Miniton som barn el. børn og voksen sammen. Der stilles ingen krav til de voksnes badmintonkundskaber – der er kun krav til, at man har lyst til at røre sig sammen med børnene. Har man lyst til at prøve ”Miniton”, kan man blot møde op en lørdag – miniton har opstart den 27. august 2022

De første 2 gange er prøve-træninger, hvor det er gratis at deltage. Man behøver ikke at medbringe egen ketcher – vi har nogle til udlån – men idrætstøj og gummisko til indendørs brug er nødvendigt.

Ungdomstrænere

mikkel-hj-side

Mikkel Assing
Cheftræner ungdom
Mail

hjaller-300x200

Rasmus Hjalgrim
Talent, Elite

U13 kredstræner og spiller 1. division

sønder-300-x-200

Andreas Søndergaard
T2, Talent, Elite, Basis, Bobbel

Spiller i Badmintonligaen

rosing-300-x-200

Nikolaj Rosing
Talent, Fællestræning

ida-300-x-200

Ida Terreni
Basis

hannah-300-x-200

Hannah Pilegaard
Basis

Billede-Frederikke-VB

Frederikke Toft
Pigetræning (Mandag og onsdag), Talenttræning (tirsdag og onsdag), T2 (mandag), Fællestræning (mandag og fredag), Bobbeltræning (fredag)

Billede-Alexandar-VB-2

Alexandar Prip
Basistræning U9, U11 (fredag)

Billede-Astrid-VB-

Astrid Kruse
Pigetræning, (mandag og onsdag), Motionisttræning (søndag)

Billede-Mads-VB

Mads Falkenberg
Talenttræning (onsdag og torsdag), Bobbeltræning (tirsdag, onsdag, torsdag, fredag), Basistræning U9, U11, U13 (tirsdag, onsdag, torsdag), Fællestræning (fredag)

Billede-Malte-VB

Malte Kolind
Bobbeltræning, (tirsdag), Talenttræning (torsdag)

Billede-Helene-VB

Helene
Pigetræning (mandag og onsdag), Basistræning (fredag)

Billede-Sophie-VB-2

Sophie
Pigetræning (mandag og onsdag), Miniton (lørdag)

Holdturnering

Værløse deltager hvert år med hold i de forskellige årgange. Vi føler, at det er vigtigt at give vores spillere muligheder for at spille kampe mod andre klubber, men ikke mindst deltager vi også for at fremme det sociale aspekt i at være et hold. Der vil blive fremsendt en mail til alle ungdomsmedlemmer ultimo august, hvor man kan framelde sig, hvis man ikke ønsker at spille på hold. Holdønsker skal indberettes start/midt september, og VB modtager besked midt/ultimo september, om vores hold er blevet oprettet. Derefter går der besked ud til samtlige holdspillere og holdledere.

For klubbens 4+3 elitehold gælder der andre kriterier for udtagelse. Dem kan du læse her. For sæsonen 2023/2024 har vi et 4+3 hold i U13, U15 og U17.

Du kan holde dig opdateret med kampe, stillinger og holdpuljer på Badmintonplayer ved at klikke på knappen nedenfor.

Turneringer

Vi opfordrer til, at børnene deltager i individuelle turneringer. Disse turneringer er en god chance for at prøve det af, som man har lært til træning.

Det er til turneringer og holdkampe, at børnene for alvor bliver bidt af sporten. Det er her man skal prøve bestemte slag og oplever hvordan man finder løsninger og muligheder i vanskelige situationer på banen.

Man møder spillere fra egen og andre klubber og forældre og børn opbygger relationer på tværs af klubberne. Vores erfaring er, at begynder børnene først til turneringer, bliver de også fastholdt i sporten og får et naturligt forhold til det at konkurrere.

For at dit barn kan spille turnering, skal du tilmelde dit barn på badmintonplayer og se i sæsonplanen hvornår turneringerne ligger. Du kan se en vejledning på badmintonplayer.dk her, for hvordan man gør. Alle begynder i D rækken og man opnår point ved at vinde sine kampe. Når man har point nok ifølge en oprykningsskala, bliver man automatisk rykket op. Dette sikrer modstandere af samme niveau, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, at være forældre til et barn der vil spille badminton her eller på vores facebookgruppe Værløse Badminton ungdom.

Sådan gør vi i VB

Når vi er ude at spille stævne eller kamp, repræsenterer vi Værløse Badminton, og vi opfører os som en rigtig/værdig VB’er.

Vi opfører os pænt på banen; Vi kaster ikke med ketsjeren, slår ikke ketsjeren i gulvet, slår ikke i nettet med ketsjeren og vi bander ikke. Det er ok at råbe en sjælden gang for at komme af med sin frustration, men ikke noget grimt. (Rent mentalt/konkurrencemæssigt giver vi jo modstanderen en fordel ved at reagere sådan – vi fortæller jo, at vi ikke tror på os selv).


Vi er ærlige og fair

Det gode ved badminton er, at vi dyrker en sport, hvor det ikke er nødvendigt med en dommer. Ved liniekendelser dømmer du bolden med det samme, enten inde eller ude. Er du i tvivl, giver du modstanderen bolden. Kan du af en eller anden grund ikke se bolden, kan du spørge modstanderen, og kan han/hun heller ikke se den, må I spille bolden om. Den uskrevne regel er, at man dømmer på sin egen banehalvdel.

 

Forældres adfærd under kampene

Det er dejligt, at forældrene støtter deres børn. Den rigtige måde er en positiv støtte. Vi forventer ingen negative udbrud/negativt kropssprog, som børnene kan se/høre. Der er ingen tvivl om, at børnene gør deres bedste, og at de ønsker at gøre deres forældre glade. Forældrene skal under kampen lade børnene selv løse eventuelle problemer på banen, f. eks. hvis de ikke har styr på stillingen, eller hvis de står forkert i servesituationen i double eller single. Børnene er faktisk rigtig gode til selv at løse sådanne problemer, hvis vi voksne bare giver dem lov. Hvis børnene selv henvender sig om hjælp, så er det ok, at vi hjælper. På sigt arbejder vi jo med at gøre dem til selvstændige og hele mennesker. Har der under kampen været problemer, taler vi/I om det efter kampen, så vi næste gang har styr på disse ting.

Det kan godt være, at det kan koste en sejr denne ene gang, men de husker det bedre næste gang, hvis det er deres eget ansvar.

Husk altid at tage en fyldt drikkedunk med på banen, hver gang.

Husk altid at have træningsdragt på før og efter kampen, så du holder dig varm.

Vi giver altid hånd og siger tak for kampen.

 

Omkring coaching

Lad børnene selv genfortælle taktikken/fokusområderne (max 1-2), så vi ved om de har opfattet vores budskab, som vi har afsendt det.

 

Mad

En rigtig ernæring gør dig ikke til verdensmester, men en forkert kan ødelægge det hele.

Slik, pommes frites, pølser og haller/cafeterier hører jo sammen. Men hver ting til sin tid. Det er ok, at børnene spiser slik, men vi vil gerne lære dem, at under turneringen, er der ingen slik, is eller fed mad. Når de er færdige, er det ok. Bananer, rosiner, gulerødder, brød er gode og hurtigt optagelige energikilder. Få børnene til at have mad med hjemmefra.

Mind børnene om at spise og drikke rigeligt. De tænker ofte først på det, når det er for sent.

Aktivitetskalender

Aktiviteter er for alle ungdomsspillere i VB og vi håber, at så mange som muligt kan deltage. Derudover kommer der ofte løbende sociale tiltag og andre aktiviteter på vores facebook gruppe.

USU arrangere ofte fælles spisning for ungdomsmedlemmerne i forbindelse med ligakampe, mens forældrene spiser sammen i cafeen ved at give madogandet.dk besked på tlf. 52191088 senest et par før. Invitation sendes på mail før alle ligakampe.

Skolebadminton

Værløse Badminton vil gerne bidrage til, at kommunens børn og unge har et sjovt og aktivt fritidsliv. Som en af Furesø Kommunes største idrætsforeninger vil Værløse Badminton derfor gerne tilbyde et Åben Skole-samarbejde til kommunens skoler for at styrke elevernes læring og trivsel, hvor der er fokus på bevægelse og aktivitet tilpasset de enkelte klassetrin, samt bidrage til et mere aktivt fritidsliv blandt de unge.

I øjeblikket har vi et tilbud, hvor alle folkeskoleklasser i Værløse kan komme op i Værløse Hallen 4-6 gange og få professionel undervisning i idrætstimerne helt gratis. Kontakt ungdomvb@gmail.com, og vi skræddersyer et forløb som passer netop til din klasse. Alle 0.-3. klasse får en t-shirt og et diplom, og alle 4.-9. klasse får et diplom når forløbet er afviklet, som tak for den flotte indsats. Du kan se vores introduktionsvideo til skolebadminton her.

Du kan også se mere her på skoletjenesten.

– For et aktivt fritidsliv!

Øvrige aktiviteter i forbindelse med skolerne

Uge 35: Badmintontræf 0.-2. klasser
Uge 44: Skole badmintonturnering
Uge 32: Sommerferieaktivitet – Badminton – tilmelding via Furesø kommune. Se highlights fra sommeraktivitet 2019 her

Værløse Badmintons samarbejdspartnere i forbindelse med skolesamarbejde

bevæg-dig

Beredskab mod pædofili

Værløse Badminton har i en årrække haft et beredskab omkring håndtering af sager omhandlende seksuelle forhold til personer under 15 år. Bestyrelsens formand og næstformand samt ungdoms­­formanden er alle medlemmer af en beredskabsgruppe der, fra klubbens side, skal håndtere eventuelle situationer, hvor der er mistanke eller anklager om seksuel misbrug af mindreårige i klubben.

Du kan få et overblik over sæsonens aktiviteter herunder.